De geïntegreerde bedrijfssoftware voor de hovenier/groenvoorziener

Mobiel werken met GroenVision

Er kan op verschillende manieren met GroenVision mobiel worden gewerkt. Zie hieronder hoe.


1. Mobiel werken met de Webclient

De softwarematige oplossing om met de Webclient te werken is standaard (gratis!)* opgenomen in de Vision software.
Stel Vision software is geïnstalleerd op uw eigen server of computer (Smartclient). U heeft dan de optie om daarnaast online, via het internet, met Vision te werken via een tablet of laptop met internetverbinding. Handig voor als u bijvoorbeeld op locatie bent. En in principe kunt u op deze manier online werken op iedere externe computer. Hiervoor dient er een aanpassing aan uw router te worden gedaan om de verbinding mogelijk te maken.

Lees er meer over onderaan deze pagina.


Let op!: Niet alle routers en internetproviders ondersteunen de wenselijke technische voorkeuren die benodigd zijn om met de webclient te werken (klik hier voor de technische specificaties). Neem contact op met uw systeembeheerder/hardware leverancier om de wenselijke instellingen voor u uit te voeren.


2. Vision-Mobile

De Portals van Vision-Mobile omvatten het online ontsluiten van specifieke Vision functies of documenten via web gerelateerde toepassingen. Er zijn verschillende soorten Vision portals:

 • Vision-Interne Medewerker Portal

Deze is gericht op uw medewerkers.
Het ontsluit voor hen informatie uit de volgende modules uit Vision; Relatie Plus (eigen actielijst inzien en verslagen maken/bekijken), Projectkosten registratie (online boeken van de uren en gebruikte materialen), PlanVision (bekijken van de planning), Kenmerken Plus (plantinformatie) en Fust (-registratie).
 

 • Vision-Klanten Portal

Deze portal voorziet in het ontsluiten van Vision informatie aan uw klanten.
Via een mobiel apparaat krijgen zij via het web inzicht in de informatie die u aan hen wilt ontsluiten. Uw klant kan dit 24/7 per week op eigen initiatief dit inzien, zonder u daarvoor te hoeven raadplegen. Uw klanten kunnen onder andere rechtstreeks berichten plaatsen in uw eigen actie verslagenlijst, meldingen indienen, offertes aanvragen, de planning bekijken of het geeft hen inzicht in projectinformatie (u bepaalt zelf wat) of status/geschiedenis van orders.

3. Werken in de Cloud (SaaS) 

Vision is ook als een dienst beschikbaar via SaaS (Software as a Service). Voor een maandelijks bedrag maakt u gebruik van de Vision software die wordt gehost op onze servers (‘in de Cloud’).  U kunt dan (net als bij de Webclient) werken in Vision vanaf iedere externe computer of tablet met internetverbinding. Wij verzorgen dan voor u de back-ups, updates én kunt u gebruik maken van de servicedesk.
 

*Software is gratis, installatie gebeurt op regie
 

 

 

 _______________________________________________________________________________________________________________

De tablet: hét nieuwe gereedschap

Met GroenVision én een tablet, zoals een iPad, heeft u altijd en overal toegang tot uw gegevens: bij klanten, onderweg , thuis of op vakantie onder de Franse zon.
Uw werkterrein bevindt zich per definitie buiten uw kantoor, of u nu in een verkoopgesprek zit, afspraken maakt met leveranciers of in de tuin/op de kwekerij staat. Toch zijn er momenten dat het heel handig zou zijn als u uw kantoor op zak zou hebben. Bijvoorbeeld om:

 • een afspraak in te plannen met een nieuwe prospect;
 • een prijsindicatie op te zoeken voor een klant;
 • een bestelling te plaatsen;
 • tijdens een enorme stortbui alvast uren in te boeken;
 • onderweg openstaande acties bekijken;
 • vanuit huis uw facturatie te verzorgen.


De Webclient van GroenVision maakt dat mogelijk. Wanneer u maar wilt en waar u maar wilt. Uniek is dat u met de webclient van GroenVision ook volledig vrij bent in uw computerkeuze: of u nu werkt vanaf een vaste computer, een laptop of een tablet, zoals een iPad.


De 9 voordelen van werken met de webclient van GroenVision

 1. vergroot uw flexibiliteit
 2. bespaart tijd
 3. maakt leegloopuren tot productieve uren
 4. verbetert de communicatie met klanten, collega’s en leveranciers
 5. geeft meer overzicht, inzicht en rust
 6. maakt een snellere facturatie mogelijk
 7. werkt – naast een laptop – ook op tablets, zoals een iPad
 8. is een standaard – dus gratis – functionaliteit in GroenVision
 9. wordt geleverd door INFOGROEN, een bewezen betrouwbare groene softwareleverancier

 

Wat (collega) hoveniers zeggen over mobiel werken in GroenVision:

Hovenier Willem van Esch: Verbeterde communicatie
‘Geweldig vind ik het dat ik nu met mijn iPad op afstand in kan loggen in GroenVision. We zijn nu eindelijk verlost van de vele losse briefjes en de terloops met elkaar gedeelde informatie. Als mijn collega op kantoor een afspraak voor mij maakt, zie ik dat direct in mijn agenda. Waar ik ook ben. En als ik met een klant in gesprek ga, heb ik de meest recente informatie over het project, maar ook over urenplanningen en inkoopmogelijkheden tot mijn beschikking.’